romige spinazielasagne
- Italiaans,
- 30-60 min.
Heerlijke lasagne!Vooral de verse lasagnevellen doen het `m.Echt lekker romig,smul ze!!
Ingrediënten
3el olijfolie,1 gesnipperde ui,knoflook uit de pers naar smaak,1tl italiaanse kruiden,500gram rundergehakt,1blik tomatenblokjes400gram,1pak verse lasagnevellen 250 gram,1pak gesneden bladspinazie 450 gram diepvries ontdooid,250 gram mascarpone,100 gram geraspte kaasVoorbereiding
oven voorverwarmen op 200 graden
Bereidingswijze
verhit de olie in een koekenpan,fruit de ui 4 minuten,voeg de knoflook,italiaanse kruiden en het gehakt toe,bak rul en bruin,voeg de tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen,breng op smaak met peper en zout.Schep een derde van de gehaktsaus in de schaal bedek met lasagnevellen eenderde van de spinazie en eenderde van de mascarpone dan weer lasagnevellen enz. tot alles op is,eindig met spinazie en mascarpone,bestrooi met de geraspte kaas.Dek af met alluminiumfolie en zet in het midden van de oven,verwijder na 20minuten de folie en bak nog 10 minuten.
Bron
recept uit de allerhande gekregen van Rina