Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. jachtpannetje

jachtpannetje

Door: kokkieaj

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-08-2011

Ingrediënten


Voor 2 personen. 400 gr voor gekookte aardappelblokjes, 400 gr hamlappen, 250 gr zuurkoolspek, 300 gr sperziebonen, 200 gr grove soepgroenten, 150 gr champignons, 2 kleine rode peper, 1/2 rode paprika, 1 ui, peper, zout, karwijzaad. cayennepeper, 1 groenten bouillonblokje,1 teentje knoflook, 1 zakje stroganoffsaus. (scheutje cognac is lekker)



Een stoofpot die ik graag voor vrienden op tafel zet.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hamlappen kruiden met zout,karwijzaad en cayennepeper en in stukjes snijden van ca 2 cm. Het zuurkoolspek in dunne plakjes snijden. Ui en knoflook pellen en klein snijden. Champignons in plakjes, paprika in blokjes snijden. Peper zonder pitten en lijsten in ringen snijden. Sperziebonen beetgaar koken, soepgroenten wassen en laten uitlekken, knoflook pellen.

Bereidingswijze

Zuurkoolspek met het uitgeperste knoflook uitbakken in een Braadpan met 2 el (olijf) olie. Het spek uit de pan nemen. Eventueel nog wat olie toevoegen en de de hamlap blokjes rondom bruin bakken, en ook uit de pan schepen. In het bakvet de ui, champignons, paprika en peper fruiten en ook uit de pan nemen. De hamlap blokjes en het spek wee in de pan doen en water bijschenken (eventueel met een scheutje cognac)tot net aan de bovenkant van het vlees. HHet deksel schuin op de pan. ( het braadvocht moet inkoken maar wel regelmatig omscheppen. Na ca. 35 min kunnen de sperziebonen, soepgroenten, peper,ui, paprika en champignons weer worden toegevoegd. Het zakje stroganoffsaus volgens de aanwijzing op de verpakking bereiden en door het gerecht roeren. De aardappelblokjes bakken en naar keus er doorheen scheppen of apart erbij serveren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkieaj
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top