Luxe zalmsalade
- Nederlands, Buffet
- 30-60 min.
Deze salade vond jaren achtereen gretig aftrek als onderdeel van een kerstbuffet.
Ingrediënten
2 blikken rode zalm (eventueel roze)3 - 4 hardgekookte eieren
2 kl. blikjes mandarijntjes
paprikapoeder
peper
tomatenketchup uit tube
snufje suiker
mayonaise
garnering:
sla naar keuze
1 bl. ananasschijven
Gerookte zalm
Hollandse garnalen
paling
grove stukken surumi krab
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2228,14 kcal |
Koolhydraten | 150,34 g |
Eiwitten | 178,09 g |
Vetten | 98,75 g |
Benodigdheden
grote schaalVoorbereiding
Zalm schoonmaken
Eieren hard koken en klein snijden
1 blikje mandarijntjes laten uitlekken en klein snijden
Bereidingswijze
Zalm, eieren en mandarijntjes vermengen en aanmaken met mayaonaise
Naar smaak paprikapoeder, snufje suiker, snufje peper en eventueel (bij gebruik van roze zalm) een beetje tomatenpuree.
Schaal bedekken met sla.
Schep hierop de aangemaakte zalm in het midden van de schaal
Rondom de zalm garneren met garnalen, stukjes paling, roosjes gerookte zalm en surumi.
Ananasschijven halveren en langs de zalmrand leggen, in de halve opening een madarijnpartje.
Met tomatenketchup een randje om de ananas aanbrengen.
Maak roosjes van de gerookte zalm en leg deze in een cirkel op de zalm met toefje tomatenpuree ertussen.
Serveertip
Stokbrood