Luxe zalmsalade

  • Nederlands, Buffet
  • 30-60 min.
  • Luxe zalmsalade

    Luxe zalmsalade

    Luxe zalmsalade

Deze salade vond jaren achtereen gretig aftrek als onderdeel van een kerstbuffet.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 blikken rode zalm (eventueel roze)
3 - 4 hardgekookte eieren
2 kl. blikjes mandarijntjes
paprikapoeder
peper
tomatenketchup uit tube
snufje suiker
mayonaise


garnering:

sla naar keuze
1 bl. ananasschijven
Gerookte zalm
Hollandse garnalen
paling
grove stukken surumi krab
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2228,14 kcal
Koolhydraten 150,34 g
Eiwitten 178,09 g
Vetten 98,75 g
Benodigdheden
grote schaal

Voorbereiding

Zalm schoonmaken
Eieren hard koken en klein snijden
1 blikje mandarijntjes laten uitlekken en klein snijden

Bereidingswijze

Zalm, eieren en mandarijntjes vermengen en aanmaken met mayaonaise
Naar smaak paprikapoeder, snufje suiker, snufje peper en eventueel (bij gebruik van roze zalm) een beetje tomatenpuree.


Schaal bedekken met sla.
Schep hierop de aangemaakte zalm in het midden van de schaal
Rondom de zalm garneren met garnalen, stukjes paling, roosjes gerookte zalm en surumi.

Ananasschijven halveren en langs de zalmrand leggen, in de halve opening een madarijnpartje.
Met tomatenketchup een randje om de ananas aanbrengen.
Maak roosjes van de gerookte zalm en leg deze in een cirkel op de zalm met toefje tomatenpuree ertussen.

Serveertip

Stokbrood

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

adeline_a avatar
adeline_a

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten