Maaltijdsalade met vis
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Ingrediënten 2 personen
1 struikje Gem-sla of sla naar keuze1 tomaat in stukjes
1 sjalotje klein gesneden
gekookte krieltjes of blokjes gekookte aardappel
gekookte sperzieboontjes in stukjes
Dressing:
olijfolie-azijn-peper-zout-suiker
Voor de garnering:
1 hardgekookt ei in partjes
pijnboompitjes
Toevoegingen naar keuze:
- tonijn in stukjes
- sardines
- zalm
- garnaaltjes
- blokjes feta
- blokjes kaas
Benodigdheden
SchaalBereidingswijze
Maak naar eigen smaak een dressing van de olijfolie-azijn-peper-zout en de suiker.
Voeg de overige ingredienten hieraan toe en meng dat goed door de dressing.
Rooster de pijnboompitjes en strooi ze over de salade.
Brood roosteren.
Leg op het laatst de partjes hard gekookt ei bovenop de salade.
Serveertip
Serveren met het geroosterde brood en de boter.