1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Curry
  6. Bloemkool met groene curry en linzen

Bloemkool met groene curry en linzen

Door: Macaron

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-08-2011

Heerlijk vego-recept wat zelfs gezworen vleeseters lekker vinden. Het smaakt veel beter dan het eruit ziet!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 2 personen


200 gram bloemkoolroosjes, 200 gr rijst, 1 fijngesneden ui, olijfolie, 1 à 2 theelepels (of naar smaak) groene currypasta, 750 ml groentebouillon, 2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 1 blikje linzen, wat verse koriander, potje mangochutney


Verder heb je nodig


Grote kookpan


Bereidingswijze

Ui in verhitte olie bakken, 5 min. Bloemkool en rijst erbij en nog 2 min roerbakken. De currypasta toevoegen en nog 1 min bakken. Daarna bouillon, laurier en kaneel toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag en zo`n 15 min laten pruttelen totdat alle vocht is opgenomen. Linzen toevoegen en meeverwarmen. Daarna opdienen. Voor de liefhebber kan koriander en mangochutney toegevoegd worden.

Bron

Recept van/via J. Spoelstra/A. Straatsma



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Macaron
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top