200 gram bloemkoolroosjes, 200 gr rijst, 1 fijngesneden ui, olijfolie, 1 à 2 theelepels (of naar smaak) groene currypasta, 750 ml groentebouillon, 2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 1 blikje linzen, wat verse koriander, potje mangochutney
Grote kookpan
Heerlijk vego-recept wat zelfs gezworen vleeseters lekker vinden. Het smaakt veel beter dan het eruit ziet!
Ui in verhitte olie bakken, 5 min. Bloemkool en rijst erbij en nog 2 min roerbakken. De currypasta toevoegen en nog 1 min bakken. Daarna bouillon, laurier en kaneel toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag en zo`n 15 min laten pruttelen totdat alle vocht is opgenomen. Linzen toevoegen en meeverwarmen. Daarna opdienen. Voor de liefhebber kan koriander en mangochutney toegevoegd worden.
Recept van/via J. Spoelstra/A. Straatsma
Francesca3 02-09-2011
Het lijkt me ook wel wat, een echt "comfort food" recept: makkelijk alles in een pan en papperig. Maar ik zou toch de bloemkoolroosjes pas zo``n vijf tot acht minuten voor het eind er bij doen. Dan blijven ze een beetje heel
jacquelinequakkelaar 24-08-2011
Dag Macaron,
Je hebt gelijk, dit gerecht is zeer eenvoudig en snel te bereiden en smaakt erg lekker. Een ander voordeel is dat je de ingrediënten om de hoek kunt kopen.
Jacqueline Quakkelaar