Appel/komkommersalade - uit te breiden tot maaltijdsalade
- Nederlands, Bijgerecht
- 10-20 min.
Simpele, frisse, zoetzure salade met eindeloos veel mogelijkheden tot varieren.
Heerlijk als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ.
Uit te breiden tot heerlijke maaltijdsalade.
Ingrediënten 2 personen
1 zoetzure appel1/3 komkommer (grote)
1 eetlepel walnoot- of olijfolie
2 eetlepels azijn
4-6 theelepeltjes suiker
zout
peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 246,53 kcal |
Koolhydraten | 47,23 g |
Eiwitten | 0,72 g |
Vetten | 5,40 g |
Benodigdheden
Schaal(tje)om in op te dienen.Voorbereiding
Schil de appel en snij daar rondom plakjes vanaf.
Deze plakjes in gelijke blokjes snijden.
Komkommer schillen, in plakjes en vervolgens ook in blokjes snijden.
Bereidingswijze
De blokjes appel en komkommer vermengen.
Van de walnoot- of olijfolie, azijn, suiker, zout en peper een dressing maken en hier doorheen mengen en op smaak afmaken.
MAALTIJDSALADE
Voor een maaltijdsalade de appel/komkommersalade naar naar behoefte aanvullen met:
- Gemengde sla of ijsbergsla
- Een fijngesnipperd sjalotje
- Geroosterde pijnboompitten of sesamzaad
- Feta in kleine blokjes of blokjes kaas
- Seizoenfruit in stukjes
- Heel fijn gesneden witlof en plakjes banaan
- Koud gekookte krieltjes
- Provençaalse kruiden
- Partjes hard gekookt ei als garnering
Afhankelijk van toevoegingen, hoeveelheid dressing aanpassen.
Serveertip
- Als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ.
- Als maaltijdsalade serveren met geroosterd brood en boter.