1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Sodabrood

Sodabrood

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-08-2011

Ingrediënten 8 personen


* 250 gr tarwebloem
* 1 theel zout
* 1 theel zuiveringszout
* 1 eetl bakpoeder
* 2 theel bruinesuiker
* 225 ml karnemelk
* naar behoefte olie om in te vetten



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 230 graden. Zeef bloem boven een beslagkom. Doe alle droge ingredienten erbij en meng ze goed. Giet de karnemelk erbij en roer alles tot een samenhangend mengsel. Kneed tot een mooi zacht deeg. Als het te plakkerig is doe er wat bloem bij. Vet de bakplaat in met een beetje olie. Maak een bal van het deeg en leg op de bakplaat. Snij een diep kruis in de deegbal hierdoor kan het brood beter rijzen. Bestrooi het met een beetje bloem.
Laat het brood 12 min bakken. Verlaag de temp tot 200 graden om het nog zo`n 15- 20 min te bakken. Het brood is gaar als het hol klinkt wanneer je erop klopt. Leg het op een rooster om het af te laten koelen.

Serveertip

Sodabrood is het lekkerst wanneer het warm wordt gegeten.

Bron

Buitenleven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top