Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gekroonde Consomme

Gekroonde Consomme

Door: zus

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-1999

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes diepvries bladerdeeg, 50 gram kipfilet, 50 gram champignons, 8 dl. kippenbouillon, 40 gram ossetong, 50 gram Goudse kaas, 1 theelepel peterselie.


Verder heb je nodig


4 ovenvaste soepkommen.


Soep onder bladerdeeghoedje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en de champignons in dunne plakjes en kook deze 5 minuten in de kippenbouillon. Snijd intussen de ossetong en de kaas in dunne reepjes en voeg deze, van het vuur af, samen met de fijngehakte peterselie toe aan de bouillon. Zet de 4 soepkommen omgekeerd op de plakjes bladerdeeg. Snijd de plakjes met een extra rand van minstens 1 cm. rondom de kommen uit. Schep de warme soep in de kommen. Leg het bladerdeeg als een hoedje op de kommen en druk dit goed aan op de rand. Prik er 2 kleine gaatjes in. Zet de kommen ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de hoed bol staat en goudbruin van kleur is gebakken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top