1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Atjarbiet - zoetzuur van rode biet

Atjarbiet - zoetzuur van rode biet

Door: planco

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-08-2011

Ingrediënten 4 personen


4-5 gekookte bieten
4 eetlepels suiker
2 theelepels zout
4-5 kruidnagelen
12 peperkorrels
4 eetlepels azijn
3 dl water


Atjarbiet - zoetzuur van rode biet
Atjarbiet - zoetzuur van rode biet

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de bieten in niet te dunne plakjes.
Kook de suiker met het zout, de kruidnagelen en peperkorrels in 3 dl water.

Bereidingswijze

Voeg zodra het water kookt de biet toe en breng alles nogmaals aan de kook.
Giet de azijn hierbij en laat nog 3 minuten sudderen.
Laat de bietjes afkoelen in een diepe kom.

Serveertip

Indien koel weggezet kan atjar biet lang bewaard worden.

Bron

Geert



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top