Waterzooi met zalm

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Waterzooi met zalm

    Waterzooi met zalm

    Waterzooi met zalm

Een eigentijdse variatie op het klassieke Belgische visgerecht. Het heerlijk romige gerecht houdt 
een beetje het midden tussen soep en een stoof­gerecht.
Als lunch- of hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
* 25 g boter
* 2 aardappels, geschild, in stukjes van 1 cm
* 2 (winter)wortels, geschild, in stukjes van 1 cm
* 4 stengels bleekselderij, in stukjes van 1 cm
* 1 dikke prei, in ringen
* zeezout en vers gemalen zwarte peper
* 4 zalmmoten of -filets (à 190 g)
* 100 ml droge witte wijn
* 1 pot visfond
* 1 eidooier
* 125 ml crème fraîche
* 2 el bladselderij of peterselie, fijngesneden
* verkruimeld droog rood pepertje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de boter in een ruime pan en bak de aardappels, wortels, bleekselderij en prei al omscheppend ± 3 min. Voeg wat zout toe en het verkruimelde pepertje, dek af en laat de groente op laag vuur ± 10 min. stoven.

Bestrooi de zalmmoten aan beide kanten met zout en peper.
Voeg de witte wijn, visfond en 100 ml water toe aan de pan en breng aan de kook. Verdeel de zalmmoten over de groente, dek af met een deksel, draai het vuur laag en laat de vis in 7-10 min. gaar worden.

Roer in een kommetje de eidooier los met crème fraîche. Voeg wat van het kookvocht toe. Schep de zalmmoten met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg het ei-roommengsel toe aan de groentebouillon en laat deze al roerend binden (laat de bouillon niet meer koken, om schiften te voorkomen).
Proef en breng op smaak met zout en peper.

Bron

delicious

Serveertip

Verdeel de vis over 4 diepe borden en schep het groente-roommengsel erover.
Bestrooi het gerecht met de groene kruiden.
Desgewenst wat lekker brood erbij.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

evdk avatar
evdk

Doorsturen

Home Recepten