gemarineerd zomerfruit

  • Nagerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 ml fruitige rode wijn
1 sinaasappel
1 vanillestokje
100 ml cognac
150 suiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 steranijs
250 g frambozen
125 g rode aalbessen
125 g bramen
125 g bosaardbeitjes of kleine aardbeien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
fijne puntzeef

Voorbereiding

Begin met de marinade. Breng in een steelpan langzaam de wijn aan de kook. Rasp intussen de schil van de sinaasappel (de vrucht wordt verder niet gebruikt). Snij het vanillestokje open en schraap er met de punt van een mes het merg uit.

Bereidingswijze

Draai het vuur laag en voeg de geraspte schil, vanille (stokje en merg), cognac, suiker, kaneelstokje, kruidnagel en steranijs toe. Roer tot de suiker is opgelost. Hou de pan schuin en flambeer 30 seconden. Laat 5 minuten afkoelen.

Meng het verse fruit in een glazen schaal. Schenk de warme wijn erop door een puntzeef. Laat het fruit minstens 2 uur in de koelkast marineren.

Bron

Elle

Serveertip

Serveer het fruit ijskoud met een bol roomijs of schep slagroom erbij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mgrietdijk avatar
mgrietdijk

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten