gemarineerd zomerfruit
- Nagerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
750 ml fruitige rode wijn1 sinaasappel
1 vanillestokje
100 ml cognac
150 suiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 steranijs
250 g frambozen
125 g rode aalbessen
125 g bramen
125 g bosaardbeitjes of kleine aardbeien
Benodigdheden
fijne puntzeefVoorbereiding
Begin met de marinade. Breng in een steelpan langzaam de wijn aan de kook. Rasp intussen de schil van de sinaasappel (de vrucht wordt verder niet gebruikt). Snij het vanillestokje open en schraap er met de punt van een mes het merg uit.
Bereidingswijze
Draai het vuur laag en voeg de geraspte schil, vanille (stokje en merg), cognac, suiker, kaneelstokje, kruidnagel en steranijs toe. Roer tot de suiker is opgelost. Hou de pan schuin en flambeer 30 seconden. Laat 5 minuten afkoelen.
Meng het verse fruit in een glazen schaal. Schenk de warme wijn erop door een puntzeef. Laat het fruit minstens 2 uur in de koelkast marineren.
Bron
Elle
Serveertip
Serveer het fruit ijskoud met een bol roomijs of schep slagroom erbij.