1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien

Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien

Door: marcdepester

Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien
Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien
Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien
Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien
  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-08-2011

Makkelijk en feestelijk nagerecht dat bij al de gasten zeker en vast in de smaak zal vallen

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


-400 g aardbeien
-2 el suiker
-100 g rauwe rabarber
voor de panna cotta :
-1 l room
-1 dl melk
-75 g suiker
-1 vanillepeul
-4 blaadjes gelatine (in koud water geweekt)
-240 g witte chocolade (in stukjes)



Voorbereiding

-was de aarbeien goed
-schil de rabarber en snij in zeer kleine blokjes

Bereidingswijze

-snij de vanillepeul open en schraap de zaadjes eruit
-breng room, melk, suiker, vanillezaad en peul aan de kook
-haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes en de chocolade erdoor
-alles 30 min laten intrekken en dan door een fijne zeef gieten
-verdeel de massa over 4 gepaste glazen en laat 4 uur opstijven!
Na 4uur :
-meng de 2 el suiker door de stukjes rabarber en snij de aarbeien in stukjes en verdeel rabarber en aardbeien over de panna cotta en serveer

Serveertip

Serveer er eens een koele Liefmans Cuvée brut bij ....zalig !

Bron

Belgisch bier en bijpassende recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top