Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-08-2011
  • Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien

    Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien

    Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien

  • Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien

    Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien

    Panna Cotta van witte chocolade met aardbeien

Makkelijk en feestelijk nagerecht dat bij al de gasten zeker en vast in de smaak zal vallen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-400 g aardbeien
-2 el suiker
-100 g rauwe rabarber
voor de panna cotta :
-1 l room
-1 dl melk
-75 g suiker
-1 vanillepeul
-4 blaadjes gelatine (in koud water geweekt)
-240 g witte chocolade (in stukjes)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-was de aarbeien goed
-schil de rabarber en snij in zeer kleine blokjes

Bereidingswijze

-snij de vanillepeul open en schraap de zaadjes eruit
-breng room, melk, suiker, vanillezaad en peul aan de kook
-haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes en de chocolade erdoor
-alles 30 min laten intrekken en dan door een fijne zeef gieten
-verdeel de massa over 4 gepaste glazen en laat 4 uur opstijven!
Na 4uur :
-meng de 2 el suiker door de stukjes rabarber en snij de aarbeien in stukjes en verdeel rabarber en aardbeien over de panna cotta en serveer

Bron

Belgisch bier en bijpassende recepten

Serveertip

serveer er eens een koele Liefmans Cuvée brut bij ....zalig !

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marcdepester avatar
marcdepester 18-04-2020

ja hoor, is circa 25 cl pp , minder mag en kan altijd uiteraard

KawaiiCute avatar
KawaiiCute 18-04-2020

Klopt de hoeveelheid room? 1 Liter is erg veel. Ik had minder gebruikt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten