1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Salade met mais en kip

Salade met mais en kip

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-08-2011

Ingrediënten 4 personen


400 g kipfilet, in reepjes
4 el olijfolie
1 komkommer
1 bakje koriander (15 g), fijngesneden
2 el citroensap (flesje 115 ml)
1 avocado
2 blikjes mais (3-pack), uitgelekt
4 meergranen tortillawraps (pak 8 stuks)



Salade met mais en kip
Salade met mais en kip
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 6 min. gaar. Laat afkoelen. 2. Snijd de komkommer in plakjes van 1/2 cm en die in reepjes van 1/2 cm. Meng de rest van de olie met de koriander en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes en schep om met de korianderdressing. Voeg de komkommer en mais toe. 3. Snijd de tortillawraps elk in 6 punten. Rooster ze in ca. 4 min. krokant op het rooster van de oven. Meng de kip door de salade en serveer met de tortilla`s.

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top