Gerookte zalm hoorntjes met room.Amuse of voorgerecht.

  • Frans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-08-2011
  • Gerookte zalm hoorntjes met room.Amuse of voorgerecht.

    Gerookte zalm hoorntjes met room.Amuse of voorgerecht.

    Gerookte zalm hoorntjes met room.Amuse of voorgerecht.

Echt een plaatje om dit zo op tafel te zetten. Als amuse of als voorgerecht.
Knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Een Chic borrelhapjes met een vulling van gerookte zalm met room. Eerder leuk dan moeilijk om te maken, en goed dan ook verrassend!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
3 vellen brickdeeg
30 gr boter
1 takje dille
400 gr gerookte zalm
½ citroen
15 cl verse slagroom
Zalm of lummeltjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Knip de vellen brickdeeg in vieren. U hebt 12 driehoeken van brickdeeg. Knp 12 even grote driehoeken uit aluminium folie.
Smelt de boter in de magnetron en bestrijk de vellen brickdeeg vlak voor het oprollen met een bakkwastje met boter. Rol het brickdeeg om de aluminium cornetjes en lef ze met de naad naar onder op de ovenschaal.
Bak de hoorntjes in twee rondjes in 10 minuten goudbruin. Trek de aluminium cortnetjes er voorzichtig ui en laat de hoorntjes afkoelen.
Was droog en hak de dille. Snijd de plakken zalm in stukjes besprenkel ze met citroensap.
Klop de goedgekoelde room met een eclectische mixer stijf. Voeg al kloppend de dille toe. Vul de hoorntjes met een theelepeltjes room een beetje uitgelekte zalm. Eindig met een beetje room.

Bron

Atlas

Laatste reacties

lutjezeven avatar
lutjezeven 06-01-2013

een vraagje ,wat bedoel je met:twee rondjes van 10 min. hoelang op voorhand kan je die hapjes maken ? ziet er lekker en mooi !!!!!

ernstdezwart avatar
ernstdezwart 23-09-2011

wel jammer dat recept 1 op 1 uit Holandiaculinair komt zelfs de foto

marjamaria avatar
marjamaria 18-08-2011

weer een fantastisch recept van jou neem het mee. xxxxxxxxx Marja kanjer ben je toch ook

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten