Overheerlijke kip kerrie!

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-08-2011
  • Overheerlijke kip kerrie!

    Overheerlijke kip kerrie!

    Overheerlijke kip kerrie!

  • Overheerlijke kip kerrie!

    Overheerlijke kip kerrie!

    Overheerlijke kip kerrie!

  • Overheerlijke kip kerrie!

    Overheerlijke kip kerrie!

    Overheerlijke kip kerrie!

  • Overheerlijke kip kerrie!

    Overheerlijke kip kerrie!

    Overheerlijke kip kerrie!

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams!
Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het Kipmengsel:
* 750 gr. Kipfilet
* 1 (rode) Ui
* 2 teentjes Knoflook
* 5 eetlepels Ketjap Manis
* 2 eetlepels Sojasaus
* 1 eetlepel zoete Chilisaus
* 1 eetlepel Olijfolie
* 1 theelepel Knoflookpoeder
* 1 theelepel Paprikapoeder
* 1 theelepel Massala
* Peper en Zout
Voor de Saus:
* 100 gr. Bakboter
* 100 gr. Bloem
* 6 ruime theelepels Kerriepoeder (gebruik Massala!)
* +/- 1 liter Water
* 2 Runderbouillon blokjes
Extra:
* 1 Rode Puntpaprika in stukjes
* 1 bakje Kastanje Champignons (250 gr.) in stukjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote + kleine Wokpan, glazen schaal met deksel

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Snijd de kip in kleine blokjes en doe het in een glazen schaal waar een deksel op kan. Ui in stukjes en uitgeperste knoflook bijvoegen. Vervolgens ketjap, sojasaus, chilisaus, olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, Massala en peper en zout toevoegen. Het geheel goed mengen en met deksel erop in de koelkast zetten. Minimaal 2 uur laten intrekken (langer is beter) en af en toe omroeren zodat de smaken er goed intrekken

Bereiding:

Begin met het maken van de saus. Laat de boter zachtjes smelten in de grote Wokpan en meng ondertussen in een diepvrieszakje de bloem met de Massala. Als de boter goed is gesmolten toevoegen en gelijk goed doorroeren. Het zal een beetje een `klont` worden maar dat zal veranderen. voeg stukje bij beetje alvast een halve liter water toe en blijf goed roeren. Wanneer het geheel is gebonden de andere halve liter water stukje bij beetje erbij doen en blijven roeren. Verkruimel de bouillonblokjes en blijf net zo lang roeren tot er een gladde saus is ontstaan.
Zet het vuur op het laagst en laat, onder af en toe doch regelmatig roeren, de saus rustig inkoken (zonder deksel erop). De saus moet lekker smeuiïg worden en zeker niet te dun zijn dus neem hier de tijd voor.
Bak in de kleine wokpan het kipmengsel aan op een matig vuur. Als de kip goed is aangebraden dit toevoegen aan de saus. Pan schoonmaken en in een beetje olijfolie de paprikastukjes bakken en daarna ook de kastanje champignons. Even goedroerbakken totdat de champignons zacht zijn.
Voeg de inhoud (inclusief vocht van de champignons) van de kleine wokpan toe aan de saus en meng dit goed. Nog eventjes een kwartiertje zachtjes laten inkoken onder af en toe (maar regelmatig) roeren.

Serveertip

Is zowel lekker over de pasta (`Wokkels`) als over de (Basmati) rijst!

Laatste reacties

Roban57 avatar
Roban57 23-10-2020

Vandaag gemaakt, poeh hey wat lekker En volgens de mee-eters, voor herhaling vatbaar

mobiel_1344542890 avatar
mobiel_1344542890 21-08-2019

Super lekker ! Dank je wel

sunny_zu avatar
sunny_zu 24-06-2017

Fijn om te lezen, dankjewel! Nu lekker uitbuiken ;-)

Lauriemans avatar
Lauriemans 24-06-2017

Het is allemaal perfect gelukt, we hebben het net op en vonden het super lekker! Komt nog vaak op tafel hier:D En nog bedankt voor je snelle berichtje!

sunny_zu avatar
sunny_zu 24-06-2017

Hoi Lauriemans, bij het bereiden van het kipmengsel gebruik je alles wat in de glazen schaal zit tegelijk, je bakt het dus in z`n totaliteit. Later het gebakken kipmengsel toevoegen aan de saus zoals beschreven staat. Succes en eet smakelijk alvast! :-)

Lauriemans avatar
Lauriemans 24-06-2017

Wanneer je de kip bij de saus doet moet dan ook alle marinade van de kip erbij? Of schep je alleen de kip zelf uit de marinade? Heb zo goed als geen ervaring met koken maar wil je recept vanavond toch graag gaan proberen te maken!:)

sunny_zu avatar
sunny_zu 01-03-2017

Goed om te lezen Anne, dankjewel voor je reactie! :-D

Anne_Vermeij353 avatar
Anne_Vermeij353 01-03-2017

Dankjewel! Gisteren voor de tweede keer gemaakt en werderom heerlijk!

sunny_zu avatar
sunny_zu 28-02-2017

Bedankt voor alle mooie reacties! :) @ Anne, runderbouillon heeft een vollere smaak en maakt de saus op zich lekkerder. En dat gaat weer perfect samen met de kip :)

Anne_Vermeij353 avatar
Anne_Vermeij353 27-02-2017

Durf te vragen: waarom runderbouillon en geen kippenbouillon?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten