1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Zalm
  5. Zalm in de oven

Zalm in de oven

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-08-2011

Ingrediënten 2 personen


Blikken zalm (1 grote en 1 kleine of 3 kleine)
aardappelen +/- een goede halve kilo
melk, boter of margarine, zout , muskaatnoot,peper,
citroensap, sausbinder of maismeel



zalm in de oven
zalm in de oven

Dit is een lekker gerecht voor als je weinig tijd hebt, ook kinderen lusten graag
zalm uit blik, zo leren ze vis eten
Ik heb altijd blikken zalm in huis en de rest van de ingredienten heb je ook altijd bij de hand.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zalm uit doos halen, het nat opvangen, de zalm verkruimelen in een ovenschaal,
aan het zalmnat een beetje citroensap toevoegen en peper naar smaak.
Het nat opwarmen en een beetje binden.
Over de verkruimelde zalm gieten.
aardappelen koken in melk(lekkerder dan in water), kruiden naar smaak , wel direct vetstof toevoegen tegen overkoken en deksel een beetje open zetten..
De aardappelen stampen tot puree.
De puree uitspreiden over de zalm, met een vork een mooie tekening maken en in de oven zetten tot er een mooi korstje op is.
Je kan er desgewenst ook wat paneermeel opstrooien, is nog krokanter..
Ik druppel gewoonlijk een beetje olie of vloeibare margarine op de puree om mooier bruin te worden

Serveertip

Drink er een fris wit biertje bij.
Smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top