1. Home
  2. Recepten
  3. Tiramisu
  4. Limoncello tiramisu
  5. Fruit tiramisu met Limoncello

Fruit tiramisu met Limoncello

  • Internationaal, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2011

Ingrediënten 6 personen


1 pak lange vingers
1,5 dl Limoncello (neem voor kinderen 1 dl water met ½ dl citroenlimonadesiroop)
½ dl citroensap
500 gram mascarpone
2 zakjes vanillesuiker
100 gram poedersuiker
sap en rasp van 1 (biologische, goed schoongeboende) sinaasappel
300 gram aardbeien
3 nectarines
6 abrikozen
3 pruimen
citroenmelisse



Fruit tiramisu met Limoncello
Fruit tiramisu met Limoncello

In plaats van de traditionele tiramisu hier een frisse variant: een fruit tiramisu met Limoncello. Heerlijk voor deze tijd van het jaar. Limoncello wordt gemaakt van citroenen en is een Italiaanse alcoholische (circa 35%) drank. Serveer deze likeur bij voorkeur gekoeld ( 4-5 °C), uit de diepvries of in bevroren glaasjes. Met het fruit kan naar keuze worden gevarieerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed een cakeblik of ronde taartvorm met plasticfolie. Beleg de bodem met lange vingers (er zal ongeveer ¾ pak nodig zijn) met de gesuikerde kant naar onderen. Besprenkel de lange vingers royaal met een mengsel van Limoncello (of aangemaakte citroenlimonade) en citroensap.
Klop de mascarpone stijf met vanillesuiker, 75 gram van de poedersuiker en het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp.
Het is niet nodig om aardbeien te wassen. Wilt u ze toch wassen, doe dit dan voorzichtig in wat water. Houd ze niet onder een stromende kraan, daarmee kun je ze kneuzen. Verwijder daarna pas de kroontjes. Halveer ze of snijd ze in vieren.
Was de nectarines, abrikozen en pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd de vruchten in schijfjes.
Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers. Schep de helft van de mascarpone hierop. Leg hier weer een laag lange vingers, besprenkeld met likeur en sap op. Verdeel de helft van het nectarine-, abrikozen-, pruimenmengsel hier overheen en vervolgens de rest van de mascarpone.
Laat de tiramisu, afgedekt met plastic folie, minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Verwijder de vorm en het plastic en leg de tiramisu op een mooie schaal.
Leg door elkaar de rest van de vruchten erop en omheen.
Garneer met takjes citroenmelisse en bestrooi de vruchten licht met de overgebleven poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Variatie
Vervang de nectarines door perziken. Vervang de citroenmelisse door munt.

Bron

Sonja van de Rhoer



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top