1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Really good hamburgers

Really good hamburgers

  • Amerikaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-08-2011

Ingrediënten 4 personen


350 gram runderen-gehakt (biefstuk of beter),
150 gram varkens-gehakt,
100 gram bacon in plakjes,
50 ml tomaten-sap,
1 ei,
Vers gemalen zwarte peper,
Grof zout,
Worcestershire-saus,
Hamburger-broodjes,
1 ui,
1 grote rijpe tomaat,
Bladen ijsbergsla en
1 klontje echte boter
Naar keuze:
mayonaise/ketchup/mosterd en
4 plakken kaas (cheddar of elke andere kaas naar keuze)


Verder heb je nodig


Kogel-/afsluitbare BBQ
Kleine koekenpan (Skillet)
Kom


Really Good Hamburger

Lekkere Hamburger die de Big-Mac doet vergeten.

Lekkere Hamburger die de Big-Mac doet vergeten.

Heerlijke Hamburger met eigen pittige smaak bedoeld als hoofdgerecht op de BBQ.
Voor de echte vlees-eter

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Steek de BBQ aan, bij voorkeur een afsluitbare, met een direct en indirect verhittingsgedeelte. Heb je alleen een open BBQ maak de burgers dan wat dunner. Ik ga nu verder met de beschrijving voor een afsluitbare BBQ. Je hebt nog 45 minuten ....

Bak de plakken bacon uit tot echt crispy en drain ze op keukenpapier.
Als ze goed droog en crispy zijn breek je ze in kleine stukjes.
(als je een bacon burger wil moet je extra bakken en strips achterhouden)
Doe het gehakt, de bacon-stukjes en het ei (wel ff tikken hè) in een kom. Kruid het mengsel met genoeg zout (niet te voorzichtig), vers gemalen peper, de tomatensap en een scheutje worcestershire-saus.
Nu goed kneden en mengen met de handen.
Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en maak er mooie, dikke burgers van. Sla ze niet te plat en druk ze niet te compact. (minimaal 2,5 cm dik)
Kras de burgers met een mes aan beide kanten in, dit voorkomt dat ze opbollen tijdens het grillen! Leg ze op kamer-temperatuur weg.

Snij de ui in mooie dikke plakken en leg ze op een schaaltje met de boter.

Snij de tomaten in mooie dunne plakken, leg ze uit op keukenpapier, strooi wat zout op beide zijden en dep de uitlekkende sappen weg. De tomaten worden zo iets droger. Zijn ze niet waterig laat ze dan lekker met rust smaakt wel beter.
Leg de tomaten en de sla-blaadjes in een schaal, klaar voor gebruik.

Bereidingswijze

Zet de skillet op de hete grill en bak de uien-ringen in de boter snel bruin, zet de pan nu op het indirecte deel.
Leg de burgers op het directe deel (niet aandrukken), en sluit de grill.
Schroei ze snel dicht en laat ze 2-3 minuten lekker bakken.
Flip de burgers en sluit de deksel. (weer niet aandrukken, je verliest alleen maar smaak ;-)
Laat ze weer 3 minuten grillen.
Voor medium-rare ben je nu klaar, well-done: leg ze nog 2 minuten op het indirecte gedeelte met de deksel gesloten.
Wil je een cheese-burger of bacon/cheese-burger: open de deksel dan 1 minuut voor medium-rare en bedek de burger met de kaas en/of de bacon en sluit hem weer.

Grill de gesneden broodjes aan de binnenkant kort en bouw je hamburger zoals je hem lekker vindt. Broodje besmeren met sausje(s) naar keuze, plakje sla, hamburger, plak tomaat en afdekken met broodje.

Serveertip

Laat de mensen lekker de eigen Hamburger bouwen. Leg de geroosterde broodjes en hamburgers op een stoere plank en de rest er om heen.
Lekker met patat of naturel chips en een koud glas Cola of .....
Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oseijler


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oseijler
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top