Posteleinsalade met hazelnoten

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Posteleinsalade met hazelnoten

    Posteleinsalade met hazelnoten

    Posteleinsalade met hazelnoten

Met postelein kun je naast stamppotten ook heerlijke salades maken. Winterpostelein is iets minder zuur dan zomerpostelein en daarom heel geschikt om rauw en bovendien een licht voorgerecht om een menu mee te starten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 gram winterpostelein.
6 eetlepels hazelnoten.
1/2 rode gesnipperde ui.
1 eetlepel rode wijnazijn.
1 eetlepel hazelnootolie.
2 eerlepels olijfolie.
Versgemalen peper.
Zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Sladroger

Bereidingswijze

Snijd de worteltjes van de postelein af.
Was de groenten in ruim koud water, net zo lang tot al het zand verwijderd is.
Droog de groenten in een sladroger.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
Haal ze uit de pan en hak de helft van de noten fijn.
Roer in een kommetje de ui en azijn door elkaar en laat de ui 5 minuten marineren.
Voeg er vervolgens de hazelnoot- en olijfolie en fijngehakte hazelnoten toe.
Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de postelein met de dressing.
Verdeel de salade over vier diepe borden en strooi er de hele hazelnoten over.

Bron

Lekker Hollands

Serveertip

Serveer er halfdroge bubbeltje wijn bij.
Bijvoorbeeld een cremant uit de Elzas

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jpjvdberg avatar

Doorsturen

Home Recepten