cheesecake met banaan en toffeesaus

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-08-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
120 gr speculaas, verkruimeld
40 gr boter
6 bananen
sap van 1 citroen
3 eieren
450 gr roomkaas
100 gr suiker
1 theelepel kaneel
150 gr toffe-chocoladereep
2 potjes yoghurt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor 180 gr.

Bereidingswijze

voeg voor de bodem de gesmolten boter toe aan de verkruimelde koekjes, verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan. Zet 10 a 15 minuten in de oven. Temper daarna de oven tot 140 gr.
prak 3 bananen fijn met 1 eetlepel citroensap. Dit kan ook in de keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten van de vulling toe, en klop stevig in de keukenmachine of met de hand, zodat het een goed homogeen mengsel wordt. Schenk het mengsel op de speculaasbodem en zet 1 uur in de oven.
Zet de oven uit en laat nog 1 uur in de oven afkoelen, haal de cheesecake eruit, laat hem helemaal afkoelen en zet in de koelkast.
Pak de repen uit, doe ze in een pannetje en laat ze onder af en toe roeren op heel zacht vuur smelten. Haal van het vuur, laat een paar minuten afkoelen en meng de yoghurt er door heen. Voor een romige saus doe je er wat meer in, als je dat lekker vindt. Voor een zoete saus gebruik je wat minder.
Snijd de overgebleven bananen vlak voor het opdienen in plakjes, doop ze in de rest van het citroensap en leg ze op de taart. Strooi er kaneel overheen en serveer de cheesecake met de toffesaus

Bron

iens recepten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

chocotoffie avatar
chocotoffie 18-08-2011

ben gek op caramel en banaan, ga ik dus ook maken! tnx

karin11213 avatar
karin11213 14-08-2011

Lijkt me erg lekker, ben heel benieuwd of hij ook zo lekker smaakt. Ga het uitproberen.

cookingjoelle avatar
cookingjoelle 14-08-2011

lijkt me echt heel lekker! ik ben gek op banaan dus ik ga ``m snel een keer uitproberen, bedankt!

lisannemk avatar
lisannemk 13-08-2011

Heb de taart net gemaakt! Bij mij is de taart alleen niet zo mooi blank geel als op de foto. Heb er toch wel het sap van een citroen bij gedaan. Zijn er nog meer tips om verkleuring te voorkomen?..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten