1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Knolselderij- appelsalade

Knolselderij- appelsalade

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-08-2011

Ingrediënten 4 personen


1/2 geschilde knolselderij
sap van halve citroen
versgemalen peper
zout
1 grote rode ongeschilde appel
5 eetlepels mayoniase
2 eetlepels walnoten
1 notenbrood
1 eetlepel olijfolie.



Knolselderij- appelsalade
Knolselderij- appelsalade

Deze frisse salade wordt hier samen met stevig notenbrood gegeten. In de nazomer, als de eerste appels er zijn, is dit gerecht op zijn best.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de halve knolselderij in dunne plakken
en vervolgens in luciferdunne reepjes
Meng in een kom knolselderij met het citroensap en wat peper en zout
Snijd de appel in vier partjes
Verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne plakken en vervolgens julienne
Voeg de reepjes appel en mayoniase aan de knolselderij toe en schep alles voorzichtig om
Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof
Snijd het notenbrood in dunne sneetjes en bestrijk beide kanten van het brood met wat olie
Verhit de grillpan en rooster het brood goudbruin en krokant
Verdeel de knolselderijsalade over de sneetjes brood en strooi er de walnoten overheen.

Bron

Lekker Hollands



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top