jalepeno poppers
- Mexicaans, Borrelhapje
- 60-120 min.
Ingrediënten
340 g cream cheese(room kaas), zacht laten worden224 g versnipperde Cheddar kaas
335 g jalapeno peppers, ontdaan van de zaadjes en gehalveerd
235 ml melk
125 g all-purpose bloem
110 g droge broodkruimels
1890 ml frituurolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 19742,70 kcal |
Koolhydraten | 202,44 g |
Eiwitten | 115,54 g |
Vetten | 2050,60 g |
Bereidingswijze
1. Mix de cream cheese met de cheddar in een schaal.
Lepel dan deze mix in een halve jalepeno peper.
2. Doe de melk en de bloem in twee verschillende schalen. Dip de gevulde jalepeno pepers eerst in de melk en dan in de bloem, zorg dat ze met beide goed bedekt zijn.Laat dan de bedekte jalepenos 10 min drogen.
3. Dip de jalepenos weer in het melk en rol ze dan door de broodkruimels. Laat ze drogen en herhaal dan nog 1 keer om er zeker van te zijn dat ze goed zijn bedekt.
4. Je kan ze meteen frituren maar ik vind het persoonlijk lekkerder om ze eerst minstens 2 uur in te vriezen. Ze moeten ongeveer 3 min frituren(180 graden) tot ze goudbruin zijn.
Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier.
Bron
wikipedia, allrecipes.com
Serveertip
Is ook lekker om ze in sour cream, ranch dressing of jam te dippen.