jalepeno poppers

  • Mexicaans, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • jalepeno poppers

    Jalepeno poppers

    Jalepeno poppers

  • jalepeno poppers

    Jalepeno poppers

    Jalepeno poppers

Deel dit recept

Ingrediënten
340 g cream cheese(room kaas), zacht laten worden
224 g versnipperde Cheddar kaas
335 g jalapeno peppers, ontdaan van de zaadjes en gehalveerd
235 ml melk
125 g all-purpose bloem
110 g droge broodkruimels
1890 ml frituurolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 19742,70 kcal
Koolhydraten 202,44 g
Eiwitten 115,54 g
Vetten 2050,60 g

Bereidingswijze

1. Mix de cream cheese met de cheddar in een schaal.
Lepel dan deze mix in een halve jalepeno peper.
2. Doe de melk en de bloem in twee verschillende schalen. Dip de gevulde jalepeno pepers eerst in de melk en dan in de bloem, zorg dat ze met beide goed bedekt zijn.Laat dan de bedekte jalepenos 10 min drogen.
3. Dip de jalepenos weer in het melk en rol ze dan door de broodkruimels. Laat ze drogen en herhaal dan nog 1 keer om er zeker van te zijn dat ze goed zijn bedekt.
4. Je kan ze meteen frituren maar ik vind het persoonlijk lekkerder om ze eerst minstens 2 uur in te vriezen. Ze moeten ongeveer 3 min frituren(180 graden) tot ze goudbruin zijn.
Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier.

Bron

wikipedia, allrecipes.com

Serveertip

Is ook lekker om ze in sour cream, ranch dressing of jam te dippen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bedorvenvla avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten