Caramel

  • Tussendoortje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-08-2011
  • Caramel

    Caramel

    Caramel

Ik zag mijn toenmalige (Ghanese) vriend dit maken. Geen idee hoe simpel dit eigenlijk was.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 blik gecondenseerde melk (met suiker)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, houten spaan, plank, aluminiumfolie

Bereidingswijze

Giet de melk in een koekenpan en blijf net zolang roeren tot de melk (door de suiker) carameliseerd.

Spreid het als het klaar is, uit over een plank met aluminiumfolie. Laat het afkoelen en snijd het vervolgens in stukjes.

Bron

Kweku Appiah, uit Ghana

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hedy1962 avatar
hedy1962 08-05-2013

Hallo Rita, Ik neem je recept mee hoor , mijn dochter , mijn zus en ik zijn GROTE CARAMELFANS !!!! :) Dus ik ben HEEL benieuwd. Je hoort het van me , als ik het gemaakt heb. Groetjes en een fijne , zonnige dag verder. Hedy

Krientjes avatar
Krientjes 29-10-2012

Ziet er goed uit Rita lijkt een beetje op fudge en daar ben ik dol op Bedankt! Groetjes Karina

alidada avatar
alidada 28-10-2012

Hé wat leuk! Ik heb net zo iets (een recept uit het boek `Diner Diva in de City[br] http://www.smulweb.nl/recepten/1391964/Karamelbonbons-uit-het-boek-dinerdiva-in-de-cityquot [br] Maar dit is veel eenvoudiger! Ik neem het mee en probeer dit een keer. Kleeft deze karamel ook aan elkaar of niet? [br] Groetjes, Louise

Tatiweb avatar
Tatiweb 27-10-2012

Dat deden we ook in Brazilie, gewoon de blik gekondenseerde melk in een pan met water laten kopen `au bain marie`. Of de melk gooien in een steelpannetje en laten carameliseren.

deonart avatar
deonart 15-08-2011

Ik vond deze video van koekjes met karamel en zou je best wel kunnen gebruiken met deze Caramel: http://www.google.nl/url?sa=t&source=video&cd=1&sqi=2&ved=0CEUQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.dailymotion.com%2Fvideo%2Fxkemtf_recept-alfajores-uit-peru_lifestyle&rct=j&q=recepten%20uit%20Peru&tbm=vid&ei=agRJTrvoMoKe-Qa1su2HBw&usg=AFQjCNHxTQMfmUE2siYIMSnTx_3hB1szkQ&cad=rja

deonart avatar
deonart 15-08-2011

Deze maakte wij ook vroeger in Zuid-Afrika. Gewoon 2 gaten boven in het blikje en dan de blikje voor 3/4 onder water zetten en koken tot het in karamel is veranderd. Echt heerlijk. Deon

karinkip avatar
karinkip 10-08-2011

Lekker Rita,gaan we proberen.Thanks,Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten