1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Borsjt à la Rengel

Borsjt à la Rengel

Door: Rengelina

  • Russisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-08-2011

Ingrediënten 6 personen


500 gr. rode bieten geschil en in blokjes, 500 gr. geschilde aardappel in blokjes, 2 grote uien geschil en in halve ringen, 2 potten runderbouillon met vlees, 50 ml. sinaasappelsap, zout, peper, crème fraiche, dragon, knoflook, gembersiroop, gemberpoeder


Verder heb je nodig


Zeef, garde


Russische traditionele soep met een eigen twist van Rengel.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bieten schillen en in blokjes snijden, aardappels schillen en in blokjes snijden, uien pellen en in halve ringen snijden, knoflook pellen en raspen of uitpersen

Bereidingswijze

Uien in olie fruiten, als ze glazig zijn aardappelen toevoegen en even aanbakken. Bouillon, zonder vlees, en 1,5 liter water toevoegen. Driekwart van de bietenblokjes toevoegen. Ongeveer 20 minuten laten koken tot aardappels zacht zijn. Soep zeven. Opnieuw aan de kook brengen, kwart van de bietenblokjes, vlees uit de bouillon en sinaasappelsap en gembersiroop toevoegen. Gemberpoeder naar smaak toevoegen. Door en door heet laten worden en serveren.

Serveertip

Serveer de soep in voorverwarmde kommen en garneer met een flinke el crème fraiche en dragon. Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Rengelina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top