1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Curry
  6. Rundvlees curry masala

Rundvlees curry masala

Door: Krientjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-08-2011

Ingrediënten 4 personen


* 700 gr riblappen in blokjes
* 2 uien gesnipperd
* 3 teentjes knoflook gesnipperd
* 2 cm gemberwortel geschild en geraspt
* 1 theel kurkuma
* 0.5 theel paprikapoeder
* 0.5 theel chilipoeder
* 4 eetl zonnebloemolie
* 1 kaneelstokje
* 2 kardemompeulen
* 500 ml runderbouillon
* 1 eetl garam masala



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de ui, knoflook, gember en specerijen in een vijzel of keukenmachine tot een pasta. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit de pasta in circa 10 minuten goudbruin. Voeg het vlees, kaneelstok en kardemompeulen toe en roerbak nog circa 5 minuten mee. Giet de bouillon in de pan en laat aan de kook komen. Laat de curry in circa 2 uur half afgedekt op een vlamverdeler sudderen. Bind de saus eventueel met allesbinder. Neem de pan van het vuur en roer de garam masala door de curry. Lekker met basmatirijst en komkommersalade.

Bron

Keurslager



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top