Preitaart met mascarpone

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-08-2011
  • Preitaart met mascarpone

    Preitaart met mascarpone

    Preitaart met mascarpone

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
5 preien
25 g boter
1 bakje champignons, (250 g), in kwarten
1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
1 beker kookroom knoflook & fijne kruiden (250 ml)
175 g oude kaas 48+, geraspt
1 ei losgeklopt
2 dikke plakken schouderham (a 160 g), in blokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
quichevorm (Ø 26 cm), ingevet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Snijd de preien in de lengte halverwege in en was ze onder koud stromend water. Snijd in ringen en kook 7 min. in water met zout. 2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons ca. 5 min

Bereidingswijze

Klop de mascarpone los met de kookroom, de kaas en het ei. Voeg de prei, champignons en hamblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de quichevorm en bak de preitaart in het midden van de hete oven in ca. 40-45 min. goudbruin en gaa

Bron

ah

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ijmpoot avatar
ijmpoot 19-01-2013

Ik heb vanavond deze taart gemaakt. De smaak van prima, maar ik vond de vulling aan de zachte kant. Hij liep niet uit, maar daar hield het wel mee op.

veld123 avatar
veld123 14-08-2011

Ik ga ´m eens uitproberen maar dan met een andere bodem, bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten