Bloemkool omelet uit de oven (kuku golkalam)

  • Arabisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-08-2011
  • Bloemkool omelet uit de oven (kuku golkalam)

    Bloemkool omelet uit de oven (kuku golkalam)

    Bloemkool omelet uit de oven (kuku golkalam)

Dit is een recept uit Jordanië voor een gerecht dat je in de hele arabische wereld tegenkomt, van Egupte tot in Iran en Saoedi Arabië.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eieren
250 ml melk
1/8 theelepel kaneel
zout en peper
500 g zeer fijngehakte bloemkool
75 g zeer fijngehakte gedroogde uien
3 bosuitjes, fijngehakt, ook het groen
125 g peterselie
50 g boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de eieren met de melk. Voeg de kaneel, peper en zout, fijngehakte uien, bloemkool en peterselie toe. Meng alles goed door elkaar.
Smelt de boter in een vierkante ovenpan (18-20 cm). Schenk het mengsel in de hete pan en bak het 15-20 minuten, tot de omelet gaar is. Verdeel de omelet in vieren en serveer direct.

Bron

Edsreceptensite.nl

Serveertip

Je kunt de omelet natuurlijk ook in een diepe koekepan maken. Het keren is dan wel een lastig klusje - de bovenkant garen onder de grill zou een goed idee kunnen zijn!
Je kunt de kuku (omelet) ook met andere groente maken, of met heel veel kruiden erdoor.

Laatste reacties

hcjw avatar
hcjw 15-08-2011

Dit lijkt heel erg veel op wat ik in Tunesië heb gegeten, maar volgens mij was dat met spinazie .. het was heerlijk ...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten