1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. Savzi Polo ba Mahi (uit Iran)

Savzi Polo ba Mahi (uit Iran)

Door: YaaMansa

  • Iraans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-08-2011

Ingrediënten 4 personen


4 moten kabeljauw
500 g rijst
paar aardappelen
1/2 bos peterselie
1 bos koriander
1 dunne prei
4 takjes dille
3 teentjes knoflook
2 limoenen
saffraan
beetje suiker
olie
boter
kerrie, zout en peper
paneermeel


Verder heb je nodig


1 koekenpan, 2 kookpannen, vijzel, kopje


Ontdek meer:

Voorbereiding

Moten kabeljauw paneren met paneermeel, kerrie, zout en peper.

Bereidingswijze

Bakken in olie en boter. Opdienen met limoen, koriander en knoflook.
Snij de koriander, dille prei en peterselie in kleine stukken en voeg er vers geperste knoflook aan toe. Zet dit mengsel apart. Water koken, rijst en zout toevoegen. Afgieten, als de rijst nog niet gaar is.
Olie in een pan met een half kopje water verhitten. Bedek de bodem van de pan met dunne schijfjes aardappel. Vul de pan om en om met een laag rijst en gehakte groenten. Doe om de deksel een schone theedoek heen en sluit de pan af. Na tien minuten vuur laag zetten en het geheel twintig minuten zachtjes laten doorkoken.
Vermaal ondertussen saffraan met een mespuntje suiker tot poeder en los dit op in een half kopje met water. Serveer de ijst op een schaal met een paar klontjes boter. Haal een paar eetlepels rijst door het saffraanmengsel heen en strooi dit over de andere rijst. Het ziet er feestelijk uit en smaakt nog beter!!
Maak de maaltijd compleet met een groene salade en groenten in het zuur.

Bron

VluchtelingenWerk



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YaaMansa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top