Okersoep met tajerblad en bakkeljauw
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
3 lt runderbouillon300 g bakkeljauw
2 tomaten
1 gele ui
1 laurierblaadje
200 g tajerblad
10 grote Surinaamse okers
1 Mme Jeanetpeper
150 g ongekookte (pandan-)rijst
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2255,40 kcal |
Koolhydraten | 150,14 g |
Eiwitten | 77,15 g |
Vetten | 130,06 g |
Benodigdheden
3 kookpannenBereidingswijze
Zet drie liter runderbouillon op het vuur. Was de bakkeljauw. Snij de tomaten, snipper een ui en bak deze samen met de bakkeljauw aan in een pan. Blus het geheel af met de bouillon, voeg een laurierblaadje en een Mme Jeanetpeper (in zijn geheel) toe. Snijd de okers in plakjes en voeg deze toe aan de soep. Snijd het tajerblad grof en voeg dit als laatste aan de soep toe. Kook de rijst gaar.
Bron
Born2Cook
Serveertip
Maak een bal van wat rijst en leg de bal op een diep bord. Schenk de okersoep er omheen.