Okersoep met tajerblad en bakkeljauw

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Okersoep met tajerblad en bakkeljauw

    Okersoep met tajerblad en bakkeljauw

    Okersoep met tajerblad en bakkeljauw

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
3 lt runderbouillon
300 g bakkeljauw
2 tomaten
1 gele ui
1 laurierblaadje
200 g tajerblad
10 grote Surinaamse okers
1 Mme Jeanetpeper
150 g ongekookte (pandan-)rijst
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2255,40 kcal
Koolhydraten 150,14 g
Eiwitten 77,15 g
Vetten 130,06 g
Benodigdheden
3 kookpannen

Bereidingswijze

Zet drie liter runderbouillon op het vuur. Was de bakkeljauw. Snij de tomaten, snipper een ui en bak deze samen met de bakkeljauw aan in een pan. Blus het geheel af met de bouillon, voeg een laurierblaadje en een Mme Jeanetpeper (in zijn geheel) toe. Snijd de okers in plakjes en voeg deze toe aan de soep. Snijd het tajerblad grof en voeg dit als laatste aan de soep toe. Kook de rijst gaar.

Bron

Born2Cook

Serveertip

Maak een bal van wat rijst en leg de bal op een diep bord. Schenk de okersoep er omheen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

YaaMansa avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten