1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Bakkeljauw
  6. Okersoep met tajerblad en bakkeljauw

Okersoep met tajerblad en bakkeljauw

Door: YaaMansa

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-08-2011

Ingrediënten 4 personen


3 lt runderbouillon
300 g bakkeljauw
2 tomaten
1 gele ui
1 laurierblaadje
200 g tajerblad
10 grote Surinaamse okers
1 Mme Jeanetpeper
150 g ongekookte (pandan-)rijst


Verder heb je nodig


3 kookpannen

Okers

Okra, okro, ladyfingers.

Okra, okro, ladyfingers.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet drie liter runderbouillon op het vuur. Was de bakkeljauw. Snij de tomaten, snipper een ui en bak deze samen met de bakkeljauw aan in een pan. Blus het geheel af met de bouillon, voeg een laurierblaadje en een Mme Jeanetpeper (in zijn geheel) toe. Snijd de okers in plakjes en voeg deze toe aan de soep. Snijd het tajerblad grof en voeg dit als laatste aan de soep toe. Kook de rijst gaar.

Serveertip

Maak een bal van wat rijst en leg de bal op een diep bord. Schenk de okersoep er omheen.

Bron

Born2Cook



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YaaMansa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top