Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Ierse Colcannon

Ierse Colcannon

Door: zus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-05-1999

Ingrediënten 3 personen


500 gram aardappels (afkokers), 250 gram gesneden boerenkool 1 prei, zout, peper,
1 1/2 dl. melk, 1 magere rookworst van 250 gram, 50 gram boter, eventueel 1 eetlepel azijn.



Boerenkoolstampot.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukjes. Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringen. Schenk een laag water van ca. 4 cm. in een pan. Voeg de aardappelen en 1/2 theelepel zout toe en leg de boerenkool op de aardappelen. Breng het water op hoog vuur aan de kook en draai daarna het vuur lager en kook de groenten in ca. 25 minuten zachtjes gaar. Kook intussen de prei in de melk op een zacht vuur zachtjes gaar. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de groenten af en stamp ze fijn. Roer de 15 gram boter en de prei met de melk door de stamppot en voeg zo nodig een scheutje kookvocht of melk toe om hem wat smeuiger te maken. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en eventueel azijn. Smelt de rest van de boter.

Serveertip

Serveer de stamppot met een kuiltje gesmolten boter en rookworst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top