Warm gegratineerde aardappelsalade

  • Afrikaans,
  • 60-120 min.
  • Warm gegratineerde  aardappelsalade

    Warm gegratineerde aardappelsalade

    Warm gegratineerde aardappelsalade

  • Warm gegratineerde  aardappelsalade

    Warm gegratineerde aardappelsalade

    Warm gegratineerde aardappelsalade

  • Warm gegratineerde  aardappelsalade

    Warm gegratineerde aardappelsalade

    Warm gegratineerde aardappelsalade

Lekker bij gegrilleerd vlees gerechten, maar past ook uitstekend bij een BBQ.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
8 grote aardappelen, geschild en in 3 mm plakken gesneden
200 g gerookte spekreepjes
1 ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
200 g witte champignons, in plakjes
400-450 ml slagroom
zout
peper
olie
kaas om te gratineer
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bak spek in olie tot knapperig, maar niet te droog en haal uit pan.
2. Fruit ui en knoflook tot zacht.
3. Voeg champignons erbij en bak op middelhoog vuur tot gaar en vocht is verdwenen.
4. Meng spek en champignon-mengsel plus zout en peper door slagroom.
5. Pak aardappel plakken onder in een ovenschaal.
6. Nu verdeel jij van de champignon-mengsel over aardappelen en herhaal proces, afsluitende met champignon-mengsel. (in totaal 3 lagen van elk) Let er wel op dat de room tot bovenkant van aardappelen moeten komen en als er te weinig room is, kan jij het met melk aanlengen.
7. Bak in oven bij 200*C tot aardappelen zacht zijn en room gestold. (45-60 min.)
8. Verdeel kaas erover en bak verder tot kaas gesmolten zijn.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten