Scones

  • Ontbijt
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2011
  • Scones

    Scones

    Scones

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
55 g ongezouten boter
225 g zelfrijzend bakmeel
1.5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
150 ml melk
1 eidooier, geklopt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Doe de boter en het bakmeel in de keukenmachine en meng het tot het op broodkruim lijkt. Doe de suiker erbij via de vulopening en meng die mee. Doe het mengsel in een kom en meng met een houten pollepel of met je handen de melk erdoor. Nu krijg je een zacht deeg. Kneed het tot een samenhangend deeg, maar ga niet te lang door anders krijg je zware scones.
Bestrooi het werkvlak en de deegroller met bakmeel. Ik houd van lekker dikke scones, dus ik rol het deeg uit tot een dikte van 0.5 cm. Neem een uitsteekvorm van 4 - 5 cm. doorsnede en maak rondjes. Leg ze op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met de geklopte eidooier. Bak ze 10 minuten of tot ze gerezen zijn en goudgeel. Laat ongeveer 15 minuten afkoelen en serveer ze nog warm met clotted cream en jam.

Bron

Gizzi`z keukenmagie van Gizzi Erskine

Serveertip

Ipv jam heb ik vers fruit (aardbei en framboos) gebruikt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten