1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. Pizza deeg

Pizza deeg

Door: iphone_1312380632

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-08-2011

Ingrediënten 2 personen


300 gr meel
4 gr droge gist
3 eetlepels olie
50 ml water
100 ml melk
1/2 tl suiker
1 tl zout



Lekker pizza deeg dat het gewoon altijd goed doet omdat het zo simpel is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het meel is broodmeel, 5 kg zak bij groothandel/Makro.

Bereidingswijze

Meel in de kom, gist erdoor. Suiker en zout erdoor. Melk en water handwarm erdoor en de olie niet vergeten.
Kneden tot het een elastische bal is. 45 minuten rijzen. Uitrollen en je pizza bodem is klaar voor de vulling.
Oven op 220 graden en 21 minuten afbakken.

Serveertip

Rode saus
Mozarella
Paprika
Champignons
Salami
Strooikaas
Ik gebruik meestal 600 gram meel en heb dan 980 gram deeg. Deze bal verdeel ik in drie kleine ballen en laat ze rijzen.
Het deeg rol ik op een ronde plank uit met een deegroller zodat er overal een randje deeg over de plank hangt.

Bron

Italiaanse vrienden



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iphone_1312380632
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top