1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Pindasoep

Pindasoep

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2011

Ingrediënten 4 personen


250 g kipfilet
ca. 250 g zoutvlees
1/2 courgette
event. wat bladgroen (ter garnering)
2 à 3 okers
2 à 3 tomaten
1 rode paprika
3/4 pot pindakaas
1 Mme Jeanetpeper
1 grote aardappel
1 ui
zout, zwarte peper
olie


Verder heb je nodig


2 kookpannen


Pindasoep
Pindasoep

Soep gegeten als dunne saus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontzout het vlees (20 min.; afspoelen) en snijd het in stukjes. Kook de kipfilet.
Snijd de peper in.
Aardappel en peper overlangs in kwarten. De okra`s in schijfjes. De overige groenten in stukjes.

Bereidingswijze

Bak het zoutvlees in een weinig olie. Voeg daarna de groenten toe en laat dit een tijdje doorkoken. Tot slot de kipfilet erbij en doorkoken.

Serveertip

Serveer met rijst.

Bron

Ousmane Sakho



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YaaMansa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YaaMansa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top