Groundnutsauce (uit Guinnee)

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Groundnutsauce (uit Guinnee)

    Groundnutsauce (uit Guinnee)

    Groundnutsauce (uit Guinnee)

Weer een zoveelste variant op pindasaus. Deze keer van Ousmane uit Guinnee.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 gedroogde vis (niet gezouten)
1 ui
1 knoflookteentje
1 tomaat
1 paprika, rood
stuk aubergine
3/4 garden egg (antroewa)
2 Mme Jeanetpepers
1 blikje tomatenpuree
2 flinke el pindakaas
3 maggiblokjes
zout, peper, nootmuskaat, aji-no-moto
citroensap
olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

1 kookpan

Voorbereiding

Week de vis een half uurtje en breek hem daarna in stukken. Strooi er wat citroensap en zout over.
Snijd de ui fijn.
Snijd de overige groente in niet te kleine stukken.

Bereidingswijze

Bak de vis in de olie tezamen met de uitjes. Voeg de groenten toe met wat water. Laat dit even doorkoken. Vervolgens de pindakaas, de tomatenpuree en de maggiblokjes. Breng op smaak met het zout, peper en nootmuskaat (event. aji-no-moto). Indien nodig nog wat water erbij doen. Laat dit verder doorkoken.

Bron

Ousmane Sakho

Serveertip

Serveer dit met rijst.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

YaaMansa avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten