Groundnutsauce (uit Guinnee)
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Weer een zoveelste variant op pindasaus. Deze keer van Ousmane uit Guinnee.
Ingrediënten 4 personen
1 gedroogde vis (niet gezouten)1 ui
1 knoflookteentje
1 tomaat
1 paprika, rood
stuk aubergine
3/4 garden egg (antroewa)
2 Mme Jeanetpepers
1 blikje tomatenpuree
2 flinke el pindakaas
3 maggiblokjes
zout, peper, nootmuskaat, aji-no-moto
citroensap
olie
Benodigdheden
1 kookpan
Voorbereiding
Week de vis een half uurtje en breek hem daarna in stukken. Strooi er wat citroensap en zout over.
Snijd de ui fijn.
Snijd de overige groente in niet te kleine stukken.
Bereidingswijze
Bak de vis in de olie tezamen met de uitjes. Voeg de groenten toe met wat water. Laat dit even doorkoken. Vervolgens de pindakaas, de tomatenpuree en de maggiblokjes. Breng op smaak met het zout, peper en nootmuskaat (event. aji-no-moto). Indien nodig nog wat water erbij doen. Laat dit verder doorkoken.
Bron
Ousmane Sakho
Serveertip
Serveer dit met rijst.