1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Baba ghanoesh

Baba ghanoesh

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2011

Ingrediënten


1 aubergine
4 eetlepels citroensap
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel gemalen komijn
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1-2 eetlepels extra virgin olijfolie



Baba ghanoesh
Baba ghanoesh

Dip van geroosterde aubergine. Het komt oorspronkelijk uit Libanon en is heerlijk als snack met pitabrood en groenten, of samen met andere hapjes als meze.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakplaat licht invetten.

Bereidingswijze

De aubergine op een bakplaat leggen en er met een vork gaatjes in prikken. Onder regelmatig draaien 30-40 minuten gaar roosteren.

Aubergine uit de oven halen en in een kom koud water onderdompelen. Uit het water halen en schil verwijderen.

Aubergine, citroensap, tahini, sesamzaad en knoflook in een blender pureren. Op smaak brengen met zout en peper.

De groenten in een middelgrote kom geleidelijk met de olijfolie vermengen. 3 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

Bron

Allrecipes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van psiebe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top