Provencaalse tomaten

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2011
  • Provencaalse tomaten

    Provencaalse tomaten

    Provencaalse tomaten

  • Provencaalse tomaten

    Provencaalse tomaten

    Provencaalse tomaten

  • Provencaalse tomaten

    Provencaalse tomaten

    Provencaalse tomaten

Dit heel eenvoudige recept is naar mijn smaak het beste met vlezige, volle roma-tomaten, maar ook trostomaten kunnen prima gebruikt worden. Echt trouw aan de origineel is mijn versie niet, maar zo zijn deze tomaten, wat mij betreft, het lekkerst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 tomaten
1 teentje knoflook
een klein handvol peterselie en oregano
klein pistoletje of een stuk stokbrood
een beetje geraspte parmezaan of grana padano
zout en peper
een paar eetlepels goede olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

Voorbereiding

Knoflook pellen en fijnhakken of persen, samen met de kruiden en brood tot grove kruimelmassa malen in een keukenmachine. Voeg de kaas en een paar eetlepels olijfolie toe, meng het goed door elkaar heen.

Bereidingswijze

Tomaten wassen, in de lengte door midden snijden en schikken in een ovenvaste schaal. Met wat zout en peper bestrooien. De broodkruimels in een bergje op de tomaten leggen, met extra olie besprenkelen en bakken op 220C 15-20 minuten tot de brood mooi goudenbruin is.

Bron

www.bonnefooigastronome.nl

Serveertip

Warm serveren, als voorgerecht server ik ze met een eenvoudige vinaigrette van olie, mosterd en azijn, met wat kappertjes en rode ui. Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten