Light soup
- Ghanees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Met `soup` wordt niet de soep bedoeld zoals wij het kennen (als voorafje), maar een soort dunne saus.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 gedroogde vissen (niet gezouten!)3 antroewa`s
2 à 3 tomaten
500 g vlees (naar keuze)
2 Mme Jeanetpepers
2 maggiblokjes
2 uien
zout
olie
water
Benodigdheden
2 kookpannenVoorbereiding
Week de gedroogde vis een half uurtje. Daarna scheurt u de vis uiteen. Snijd het vlees in blokjes.
Doe de antroewa`s in de blender tot een fijne massa ontstaat (voeg indien nodig wat water toe).
Bereidingswijze
Braad het vlees aan in de olie. Doe daarna de uien, tomaten, maggiblokjes en pepers erbij. Voeg wat zout toe. Kook dit halfgaar.
Voeg water toe en de gepureerde antroewa. Kook dit gaar. Tot slot de gedroogde vis, laat dit geheel even doorkoken.
Bron
NaaKwasi
Serveertip
Serveer met fufu (of garri of gewoon rijst).
Overigens wil men fufu/garri ook wel eens maken van griesmeel (de juiste ingrediënten waren, zeker in het begin dat de Afrikanen hier kwamen, niet altijd verkrijgbaar). Ook aardappelpuree in combinatie met maizena (imitatie-fufu).