Light soup

  • Ghanees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Met `soup` wordt niet de soep bedoeld zoals wij het kennen (als voorafje), maar een soort dunne saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 gedroogde vissen (niet gezouten!)
3 antroewa`s
2 à 3 tomaten
500 g vlees (naar keuze)
2 Mme Jeanetpepers
2 maggiblokjes
2 uien
zout
olie
water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 kookpannen

Voorbereiding

Week de gedroogde vis een half uurtje. Daarna scheurt u de vis uiteen. Snijd het vlees in blokjes.
Doe de antroewa`s in de blender tot een fijne massa ontstaat (voeg indien nodig wat water toe).

Bereidingswijze

Braad het vlees aan in de olie. Doe daarna de uien, tomaten, maggiblokjes en pepers erbij. Voeg wat zout toe. Kook dit halfgaar.
Voeg water toe en de gepureerde antroewa. Kook dit gaar. Tot slot de gedroogde vis, laat dit geheel even doorkoken.

Bron

NaaKwasi

Serveertip

Serveer met fufu (of garri of gewoon rijst).

Overigens wil men fufu/garri ook wel eens maken van griesmeel (de juiste ingrediënten waren, zeker in het begin dat de Afrikanen hier kwamen, niet altijd verkrijgbaar). Ook aardappelpuree in combinatie met maizena (imitatie-fufu).

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

YaaMansa avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten