Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

  • Afrikaans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 31-07-2011
  • Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

  • Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

  • Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

  • Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

  • Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

  • Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

  • Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

  • Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

    Lamsbout gemarineerd in groene kruiden

Als jij een echt geslaagd BBQ wilt hebben, zal deze geroosterd bout met kop en schouders boven alternatieve uitsteken. Met één woord zalig!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 uitgebeende lamsbout van 1500-2000 g

VOOR MARINADE:
citroenschil van 1 citroen, in heel dunne reepjes
2 rode pepers, fijn
paar takjes tijm, gestroopt
takje rozemarijn, gestroopt en fijn gehakt
laurierblad, in reepjes
3-4 teentjes knoflook, fijn
1 t zwarte peper, grof gemalen
sap van 1/2 citroen (2+1/2 e)
olijfolie (extra vergine)
3 t zeezout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Eerst word de lamsbout uitgebeend. Vraagt jou slager om dit te doen of doen het jouzelf. In de foto`s onderaan, staat een precieze beschrijving van hoe dit moet.

Bereidingswijze

1. Wrijf alle marinade ingrediënten in lamsbout en laat voor tenminste 8 uur marineren.
2. Rooster op BBQ tot gaar. Ik vind door gaar lekker, dus ik doen dit een 3/4 uur roosteren, voor roze lamsbout, is een 1/2 uur voldoende. Belangrijk is dat er een mooi bruine krokante korst op vlees is.

Bron

proeven en experimenteren

Serveertip

Snijd bout in tegendraads dikke plakken. Er zijn 3 groepen vlees. Serveer elk persoon met elk van deze soorten vlees het zijnde dat de ene stuk malser is en andere weer een andere tekstuur en smakelijker door de dunner vlees (meer krokant).

En natuurlijk kan jij deze lamsbout ook in de oven klaarmaken.

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 28-09-2011

Het klinkt allemaal verrukkelijk Deon. Ik neem dit mee. Groetjes, Louise

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 04-09-2011

Deon; heerlijk, heerlijk !!!!! Ook dit recept neem ik van je mee. Ik kan het al bijna proeven, lamsbout met zo``n lekkere marinade. Bedankt maar weer, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten