Feta met groene kruiden op bbq
- Afrikaans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 31-07-2011
Deze kaas pakjes zijn uitstekend geschikt voor bij de start van een BBQ. Of als voorgerecht bij een meergangen menu binnenshuis.
Ingrediënten 2 personen
1 blok fetaroma tomaatjes in lengte gehalveerd
2 takjes oregano
1 takje tijm
olijfolie (extra vergine)
beetje balsamicoazijn
zout
witte peper
Dikke aluminiumfolie, groot genoeg om de kaas in te pakken.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 491,77 kcal |
Koolhydraten | 16,44 g |
Eiwitten | 15,96 g |
Vetten | 38,91 g |
Benodigdheden
Dikke aluminiumfolie, groot genoeg om de kaas in te pakken.Bereidingswijze
1. Plaatst feta blok in het midden van folie.
2. Verdeel halve tomaatjes met vlees kant naar boven over feta.
3. Doen takjes oregano en tijm op tomaten.
4. Sprenkel olijfolie en balsamicoazijn erover en breng pittig op smaak met zout en peper.
5. Pak feta in met aluminiumfolie zodat het luchtdicht is.
6. Rooster op hete BBQ voor 20-30 min. Het is klaar als jy op folie druk met jou vinger en voelt dat de kaas zacht is.
7. Snijd feta blok in twee helften en verdeel over 2 bordjes.
8. Verdeel saus in aluminiumfolie over kaas.
Bron
proeven en experimenteren
Serveertip
Lekker met naan of ciabatta brood. Voeg genoeg olie toe, dit kan jij lekker met de brood op soppen.
Laatste reacties
Deon, wat ziet dat er lekker uit en ook nog heel goed voor vegetariers, ik neem het mee voor mijn volgende dineetje. Bedankt, Margrit
Simpel maar prachtig!
Ziet er goed uit!Bedankt,Lut.