Matze Taart

  • Joods, Banket
  • 20-30 min.

Makkelijk te maken en prima bij het Paasontbijt

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people

250 gr boter
100 gr suiker
1 zakje vanille suiker
5 el cacaopoeder
zout
3 eieren
7 grote matzes
75 g blanke amandelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kan dag van te voren gemaakt worden.

Bereidingswijze

In steelpannetje boter smelten en iets laten afkoelen.

In een kom de gesmolten boter, suiker, vanillesuiker, cacaopoeder, snufje zout en 3 eieren mengen.

Matzes besmeren met chocolade mengsel en op elkaar stapelen. De bovenste met de rest van het mengsel overgieten en met amandelen garneren.

1 uur in koelkast oplaten stijven.

Bron

Rachel van Dijk ( Israel)

Serveertip

In plaats van één grote Matze taart kunnen er ook vier kleinere gemaakt worden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tuin21 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten