1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Taart
  5. Matze Taart

Matze Taart

Door: tuin21

  • Joods, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2011

Ingrediënten 8 personen



  • 250 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 5 el cacaopoeder
  • zout
  • 3 eieren
  • 7 grote matzes
  • 75 g blanke amandelen



Makkelijk te maken en prima bij het Paasontbijt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kan dag van te voren gemaakt worden.

Bereidingswijze

In steelpannetje boter smelten en iets laten afkoelen.

In een kom de gesmolten boter, suiker, vanillesuiker, cacaopoeder, snufje zout en 3 eieren mengen.

Matzes besmeren met chocolade mengsel en op elkaar stapelen. De bovenste met de rest van het mengsel overgieten en met amandelen garneren.

1 uur in koelkast oplaten stijven.

Serveertip

In plaats van één grote Matze taart kunnen er ook vier kleinere gemaakt worden.

Bron

Rachel van Dijk ( Israel)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuin21
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top