Duivels lekkere Schwarzwalder Kirschtorte
- Duits, Banket
- 30-60 min.
DIT RECEPT IS EEN REGELRECHTE UITDAGING!!!!
Het recept is het originele recept zoals hij wordt gebakken door de vrouw des huizes van zo`n houten boerenhoeve hoog in de bergen.
deze vrouwen maken ook zelf de kersen in en stoken er kirschwasser van. Wij zullen het beslist niet zo doen, maar hij is wel verduiveld lekker.
Dit recept is van Puck Kerkhoven , en staat in het brabants dagblad.
Het is geen moeilijk recept, maar dit is dus echt wel een recept voor de aller echte baksters (bakkers) onder ons!!!!!!
Ingrediënten 16 personen
VOOR HET BISCUITBESLAG:
200 gram meel
100 gram suiker
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 eetl. cacaopoeder
VOOR DE VULLING:
500 gr. ingemaakte kersen
1/4 liter kersensap van inmaak
2 eetl. suiker
2 afgestreken eetl. maizena
VOOR DE ROOM:
1 liter koude slagroom
1 pakje vanillesuiker
2 eetl. suiker
1 borrelglaasje kirschwasser
OM TE VERSIEREN:
chocolade schraapsel
16 kersen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 357,59 kcal |
Koolhydraten | 28,80 g |
Eiwitten | 5,24 g |
Vetten | 23,83 g |
Benodigdheden
Kom;mixer; sprinvorm van 28 cm. doorsnee; zeef; pannetje; spuitzak
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 200 graden C.
Bereidingswijze
De taart wordt traditioneel opgebouwd uit drie lagen biscuitgebak.
Roer hiervoor eieren, suiker en vanille suiker schuimig.
Voeg meel en cacao toe en schep voorzichtig onder.
Schep deeg in een ingevette springvorm van 28 cm. doorsnee.
Strijk het oppervlak goed glad en bak in een voorverwarmde oven van 200 graden met stilstaande lucht (dus geen hete lucht functie) in ongeveer 30 min. gaar.
Check de gaarheid met houten prikker.
Als hij schoon uit het deeg komt is het goed.
Laat hem afkoelen en verdeel de bodem horizontaal in drie schijven.
Kersen laten uitdruipen in de zeef.
Sap met suiker kort inkoken.
Maizena met iets water in kopje losroeren en aan sap toevoegen.
Laat even doorkoken, voeg kersen toe en laat iets afkoelen.
Eerste biscuitschijf op een taartrekje leggen. Licht bedruppelen met kirschwasser.
Kersen erover verdelen.
Klop slagroom stijf met suiker, vanille suiker en wat drupjes kirschwasser.
Verdeel 1/3 van de room over kersen.
Leg tweede biscuitlaag erop, bedruppel met kirschwasser, strijk weer 1/3 deel slagroom erover.
Dek af met derde biscuitlaag, bedruppel met kirschwasser.
Bestrijk de taart met de rest van de room aan boven en zijkant
Spuit met spuitzak rozetten rondom.
Garneer met kersen en chocolade schraapsel
Laat in de koelkast helemaal opstijven.
In punten snijden met NAT mes.
Bron
brabants dagblad
Serveertip
TIP!!!
Moeite met bakken en doorsnijden van biscuit gebak?
VERDEEL BESLAG IN DRIEEN EN BAK SCHIJVEN APART.
HOUD DAN EEN KORTERE BAKTIJD AAN.