Afrikaanse schotel

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-07-2011
  • Afrikaanse schotel

    Afrikaanse schotel

    Afrikaanse schotel

Deel dit recept

Ingrediënten
voor de gehaktballetjes;500 gram rundergehakt,2tl raz el hanout,1 tl peper, 1 tl sambal badjak, 1 tl zeezout, 1 ei, paneermeel, olie, scheut witte wijn, 2 el ketcupcurry, beetje water.
300 gram couscous, 1 winterwortel, 4 sjalotjes, 4 tenen knoflook, 1 courgette, 2 puntpaprika`s,1 tl grof zeezout, verse peperkorrels, olijfolie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Gehakt, raz el hanout, sambal, peper, ei en paneermeel in een kom doen.Alles goed door elkaar kneden en zoveel paneermeel gebruiken tot een stevig mengsel. Mooie balletjes van draaien. gehaktballetjes. Zoveel paneermeel gebruiken totdat een stevig mengsel is ontstaan. Mooie balletjes draaien. In olie bakken, afblussen met scheut witte wijn, 2 eetlepels ketchupcurry en wat water. 15 minuten laten sudderen. De wortelin plakken snijden en 5 minuten koken. De cougette in plakken snijde. De paprika`s schoonmaken en in grote stukken snijden. De sjalojes pellen, de knoflook pellen en in plakjes snijden. Alles op een ovenplaat leggen, scheut olijfolie, zeezout en verse peper erover strooien. Alles door elkaar husselen en de groenten in een voorverwarmde oven circa 15 minuten bakken. Tussendoor 1 keer omscheppen.
De couscous volgens recept op pak bereiden.

Serveertip

Alles mooi op bord draperen.
Evt. verse koriander erover knippen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten