1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Gefrituurde uienringen

Gefrituurde uienringen

  • Mediterraan, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-07-2011

Ingrediënten 4 personen


3 grote rode uien
1 ei
1 eetlepel olijfolie
1dl bier
65g bloem
5 ansjovisfilets
zout
versgemalen peper
frituurvet
enkele takjes bieslook


Verder heb je nodig


Mixer
frituurpan
keukenpapier


Gefrituurde uienringen
Gefrituurde uienringen

Kan ook heel goed bij de tapas tafel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snij de uien in ringen van een 1/2cm dik. Haal de ringen uit elkaar en gebruik alleen de grote ringen.
Splits het ei boven 2 kommen en houd het eiwit apart.
Meng de eidooier met de olijfolie en mix op een lage stand het bier en de bloem door het eimengsel.
Spoel de gardes schoon en mix het eiwit stijf in een droge en vetvrije kom.
Spatel het eiwit voorzichtig door het bierbeslag.
Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes en meng deze door het bierbeslag. Breng op smaak met peper.

Bereidingswijze

Verhit het frituurvet tot180°C.
Haal de uiringen door het beslag en frituur de ringen ca. 4 minuten totdat deze goudbruin kleuren. Laat de uiringen uitlekken op keukenpapier.
Was en knip de bieslook fijn.
Serveer de uiringen warm met daarover de bieslook.

Serveertip

Ook lekker met fijn gesneden rauwe ham door het beslag

Bron

Super de boer



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top