Oeuf cocotte

  • Ontbijt
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2011
  • Oeuf cocotte

    Oeuf cocotte

    Oeuf cocotte

  • Oeuf cocotte

    Oeuf cocotte

    Oeuf cocotte

  • Oeuf cocotte

    Oeuf cocotte

    Oeuf cocotte

  • Oeuf cocotte

    Oeuf cocotte

    Oeuf cocotte

Uit: Home Made van Yvette van Boven Een simpel gerechtje waar je eindeloos mee kunt variëren. Perfect ook om met een klein restje van gisteren iets leuks te maken. Wij maakten ze bijv. ook met jonge courgette en uitgebakken spekjes, lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten

    Voor 1 oeuf cocotte:
    *lik boter
    *peper uit de molen en wat zout
    *1 eetlepel creme fraiche (of hele zachte geitenkaas)
    *1-2 eetlepels vulling naar keuze
    *1 ei
    *wat gehakte bieslook of peterselie of bijv. geraspte kaas om erover te strooien.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Vet een klein ovenschaaltje in met boter en bestrooi met zout en peper. Schep de lepel creme fraiche op de boden en leg daarop een flinke lepel vulling, bijvoorbeeld zalm, ham of wat voorgebakken groente. Breek het eitje erboven, zet in een ovenschaal en vul de schaal aan met water. Net zoveel tot het halverwege de schaaltjes ei staat.

Bak het 10 tot 15 minuten in de oven. Het eiwit moet gestold zijn maar de dooier, dat is aan uzelf.

En dat is het hele recept. Maar je kunt er eindeloos mee varieren.

Vul bijvoorbeeld met:
*ratatouille
*rauwe ham, kerrieroom en emmentaler (roer een theelepel kerrie door de creme fraiche en wat peper en zout. Verdeel reepjes rauwe ham erover en houd wat apart als garnering. Breek het eitje erboven en rasp er wat emmentaler over.
*Gebakken cepes, sjalot en peterselie (bak een paddenstoeltje, bijv. cepes of eekhoorntjesbrood, met een sjalotje en wat platte peterselie. Breng op smaak met peper en zout)

Bron

Home Made door Yvette van Boven

Serveertip

Eet uw oeuf cocotte met soldaatjes geroosterd brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Derkekook avatar
Derkekook 09-03-2014

Hoi hoi! Ik heb zojuist dit receptje geprobeerd voor pasen met bacon bieslook en ui. Het was super dus zal zeker met pasen op tafel staan!o

cat4u avatar
cat4u 16-12-2012

Mijn kerstontbijtje is compleet! Dankjewel!

dinekeblaauw avatar
dinekeblaauw 16-12-2012

Wat een leuk idee. Ga ik zeker proberen.

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 16-12-2012

Kan ik dus eindelijk een leuk vega voorgerecht maken voor 1 van de 12 kerst-eters. Kun je heerlijk op variëren, bedankt, Roger

snowman64 avatar
snowman64 14-12-2012

die ga ik bewaren :)

lmklerks avatar
lmklerks 14-12-2012

Lijkt me heerlijk ga dit gezellig met mijn kleinkids maken kerstvakantie L.klerks

kristelo avatar
kristelo 03-08-2011

ziet er gezellig uit!! groetjes Kristel

deonart avatar
deonart 01-08-2011

Vind ik leuk dit soort "open" recepten. Een idee waar je verder zelf op kan uitbouwen tot jou voorkeur van smaak.

professoroud avatar
professoroud 01-08-2011

Hallo FJ, Dat was dus heerlijk. Ik heb het gemaakt met gerookte zalm en taugé. Ik stuur je er een foto van. Groetjes, Jos

professoroud avatar
professoroud 29-07-2011

Hallo FJ, Enig receptje, dus dat neem ik mee. Ik heb het ook meteen op de kookgroep culinaircreatiefkleinepannetjes gezet. Bedankt. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten