1. Home
  2. Recepten
  3. Boerenbrood met feta en olijven

Boerenbrood met feta en olijven

Door: kriena

  •  , Lunch/Brunch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-07-2011

Ingrediënten


1 pond witte bloem, 15 gr, zout, 14 gr.gedroogde gist, 15 gr. suiker,3 dl. lauwe melk, halve plak feta (zelf heb ik driekwart gedaan) olijven naar smaak (zelf heb ik zwarte olijven gedaan 1 oo gr.


Verder heb je nodig


2 kommen


Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem boven een kom en meng het zout erdoor. Meng in een andere kom het gist en voeg er een beetje melk bij zodat de gist goed oplost

Bereidingswijze

Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel erin; schenk vervolgens langzaam de rest van de melk erbij. Roer goed door en kneed het mengsel. Maak er een mooie bal van en laat deze in een kom 45 min. rijzen op een warme plek met een vochtige theedoek erover. Daarna het deeg goed doorkneden op een bloem bestoven aanrecht. Voeg dan de blokjes feta en de olijven toe; zorg dat het goed verdeeld raakt in het deeg. Maak er opnieuw een bol van en kerf deze aan de bovenkant hier en daar in.
Leg het deeg op een met bloem bestoven bakplaat voorzien van bakpapier en laat het brood nogmaals 45 min. rijzen op een warme plaats. Verhit de oven voor op 225 gr. (heteluchtoven 200 gr)
Schuif het brood in de oven en bak het in 25 - 30 min. gaar Laat afkoelen op een rooster

Serveertip

Heerlijk met salami of boerenham

Bron

Dagbl. v/h Noorden



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kriena
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top