aardbeientaart met soesjes

  • Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-07-2011
  • aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

  • aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

  • aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

  • aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

  • aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

  • aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

  • aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

  • aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

    Aardbeientaart met soesjes

Deel dit recept

Ingrediënten
75 gram + een beetje boter
150 gram + een beetje bloem
1 theelepel bakpoeder
75 gram + 2-3 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
zout
1 ei
500 gram aardbeien
500 gram mascarpone
8 eetlepels geleisuiker
500 ml slagroom
3 zakjes slagroomversteviger
200 gram slagroomsoesjes
1 zakje taartina (dr. oetker)
250 ml rodevruchtensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vet een springvorm (26 cm doorsnee) in met boter en bestrooi hem met bloem.
Kneed 150 gram bloem, het bakpoeder, 75 gram suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, 75 gram boter in stukken en het ei met de mixer en daarna met de hand tot een glad deeg.
Zet het circa 30 minuten afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg op wat bloem uit tot een cirkel (26 cm doorsnee), bedek de bodem van de vorm ermee en prik er met een vork gaatjes in.
Bak de bodem circa 15 minuten in de oven.
Laat hem afkoelen.
Sluit de rand van de springvorm om de taartbodem.
Maak de aardbeien schoon.
Leg 300-350 gram aardbeien apart en halveer de rest.
Meng de mascarpone met de geleisuiker.
Klop de slagroom stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk 2-3 eetlepels suiker en de slagroomversteviger toe.
Spatel de slagroom portiegewijs door het mascarponemengsel.
Bestrijk de taartbodem met 1/3 van de room.
Verdeel de slagroomsoesjes erover.
Leg de gehalveerde aardbeiden tussen de slagroomsoesjes.
Verdeel de rest van de room erover en strijk hem glad.
Snijd de rest van de aardbeien in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op de taart.
Roer de taartina geleidelijk door het vruchtensap.
Breng het geheel aan de kook.
Laat het circa 1 minuut afkoelen.
Verdeel het mengsel met een lepel over de taart en zet de taart circa 2 uur in de koelkast.

Bron

koken en genieten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

inge1950 avatar
inge1950 19-07-2016

Heerlijk taart, ik heb alleen de bodem vervangen door een brownie bodem, superlekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten