spruitjes,maar dan lekker

  • Canadees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-07-2011

Hou je eigenlijk niet van spruitjes,verbaas jezelf door dit eens te proberen,de bacon maakt de spruitjes heerlijk zilt en de slagroom geeft ze een zachte smaak,echt lekker!!

Deel dit recept

Ingrediënten
ongeveer 700 gram spruitjes,pak bacon of spekreepjes 500 gram, klont boter,500ml.kippenbouillon, 250ml.slagroom,zwarte peper(uit de molen `t lekkerst),nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spruitjes wassen en halveren(dan nemen ze de smaak beter op)

Bereidingswijze

Boter smelten in grote koekenpan of wok,bacon knapperig bakken,uit de pan halen en laten uitlekken op keukenpapier,in dezelfde pan in overgebleven bakvet de spruitjes 5 minuten op hoog vuur aanbakken,vuur lager zetten, hete bouillon erbij schenken en 10 minuutjes laten pruttelen met deksel op de pan,dan nog even op hoog vuur vocht laten verdampen(niet te lang anders worden de spruitjes te zacht en dat is niet lekker)anders het teveel aan vocht afgieten.Slagroom bij de spruitjes doen en even verwarmen en wat laten indikken,verkruimel de bacon en strooi het erboven uit.Breng op smaak met peper en nootmuskaat en smullen maar.

Bron

chatelaine,canadees tijdschrift,wel wat aangepast aan onze smaak

Serveertip

Heerlijk met zelfgemaakte aardappelpuree

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 28-10-2012

Ik hou wel van `gewone` spruitjes, maar deze lijkt me ook erg lekker. Meegenomen, dank je wel. Groet, Laura

ruthbrock avatar
ruthbrock 28-10-2012

Karin, dit is inderdaad een heerlijk recept. Gisteren gemaakt. Ik heb 500 gr. kleine spruitjes genomen en heb die dus niet gehalveerd. Verder 250 gr spekreepjes heel krokant uitgebakken. en i.p.v. slagroom heb ik een flesje AH kookroom gebruikt. Het was echt heel erg lekker. Peter vond het ook super. En ik heb ook verse, romige , aardappel puree gemaakt en daaroverheen de spruitjes met de roomsaus geschept. Echt voor herhaling vatbaar. Fijne zondag en lieve groetjes van Ruth

rodejaspis avatar
rodejaspis 15-09-2012

Ben er mee bezig, en het ruikt zalig.....hmmmm bijna etenstijd. Groet rodejaspis.

JieJie avatar
JieJie 17-10-2011

Hoi Karin! Bedankt voor de aanbeveling. Nu ik slagroom in huis heb, ga ik binnenkort de andere helft van de spruitjes opmaken! Ben benieuwd hoe het zal smaken! Groeten van Jie Jie

orphan avatar
orphan 13-09-2011

Hey Karin,lijkt mij een heerlijk receptje.Ik lust heel graag spruitjes maar maak ze altijd op de klassieke manier.Dit is eens iets anders.BEDANKT !!!

ruthbrock avatar
ruthbrock 31-07-2011

hoi karin, wat een heerlijk receptje. wij zijn eigenlijk altijd al wel dol op spruitjes, maar dit receptje ken ik helemaal niet en dat ga ik in de "spruitjestijd" beslist maken. dank je wel. ik print het uit.Als ik het t.z.t. gemaakt heb laat ik het je beslist weten hoe het smaakte. fijn weekend en groetjes van ruth

ruthbrock avatar
ruthbrock 31-07-2011

hoi karin, wat een heerlijk receptje. wij zijn eigenlijk altijd al wel dol op spruitjes, maar dit receptje ken ik helemaal niet en dat ga ik in de "spruitjestijd" beslist maken. dank je wel. ik print het uit.Als ik het t.z.t. gemaakt heb laat ik het je beslist weten hoe het smaakte. fijn weekend en groetjes van ruth

professoroud avatar
professoroud 24-07-2011

Hallo Karin, Zelf ben ik niet gek op spruitjes, maar mijn man wel, dus ik ben altijd op zoek naar iets speciaals als het om spruitjes gaat. Deze neem ik dus mee, maar ik wacht wel even tot het echt herfst is om ze te bereiden. Bedankt, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten